Tot ce trebuie să știi dacă planifici un tratament cu implanturi dentare (1)

Dental-Implants (1) (1)

Tot ce trebuie să știi dacă planifici un tratament cu implanturi dentare (1)

Dacă suferi de pierderi dentare, probabil că te întrebi în ce măsură sunt implanturile potrivite pentru tine. În acest articol răspundem la cele mai întâlnite întrebări ale prietenilor clinicii MEDITRENT și ne asigurăm că în felul acesta contribuim la succesul tratamentului.

Sunt candidatul potrivit pentru implanturi dentare?

În general pierderile dentare pot fi tratate cu implanturi. Este important să ai o stare de sănătate generală bună, deoarece există anumite afecțiuni care pot influența montarea și rezistența implanturilor. De exemplu, diabetul zaharat, cancerul, radiațiile, fumatul, alcoolismul, osteoporoza sau parodontoza sunt câteva dintre bolile care îngreunează procesul de implantare. De aceea, trebuie să informezi medicul stomatolog cu privire la starea medicală din trecut și prezent, dar și despre medicamentele pe care le iei, indiferent dacă sunt prescrise, alternative (pe bază de plante) sau luate fără rețetă medicală.

Unde și cum sunt plasate implanturile?

Ai nevoie de o evaluare detaliată a sistemului stomatognat, adică a modului în care este formată gura ta. Vor fi necesare radiografii și consultații specifice, precum și alte analize, în funcție de afecțiunile secundare. Planificarea cu ajutorul imaginilor 3D are rolul de a te asigura că implanturile dentare ajung fix în poziția corectă în os.

Cum și de ce se pierde osul atunci când dinții cad?

Oasele au nevoie să fie implicate funcțional pentru a-și menține forma și densitatea. În cazul osului alveolar, care înconjoară și susține dinții, stimularea vine din dinți. Atunci când cade un dinte, lipsa stimulării determină pierderea osului alveolar. Există o scădere cu 25% a lățimii osului, în primul an după pierderea dinților și o scădere generală a înălțimii în următorii câțiva ani.

Întrucât osul este menținut prin funcția de masticație, cu cât pierzi mai mulți dinți, cu atât scade mai mult funcționalitatea danturii. Acest lucru duce la probleme atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Grav este că după ce se pierde osul alveolar resorbția continua, iar dimensiunile osului pot scădea atât în sens vertical cât și orizontal (osul se resoarbe).

Cum poate fi conservat osul, pentru a sprijini implanturile dentare?

Unul dintre motivele principale pentru care trebuie să apelezi la implanturi dentare este necesitatea menținerii formei și sănătății maxilarului. Deoarece implanturile dentare fuzionează la nivelul oaselor, ele stabilizează și previn pierderea osoasă. Resorbția este un proces normal și inevitabil; osul se pierde atunci când nu mai este susținut sau conectat la dinți. Doar implanturile dentare pot opri acest proces și pot conserva osul.

Cum sunt plasate implanturile dentare și cine le pune?

Ai nevoie de o echipă specializată, care să evalueze și să planifice plasarea și restaurarea danturii. La MEDITRENT ai un specialist chirurg, un medic specializat în stomatologie restaurativă și un tehnician dentar, care îți sunt alături pe tot parcursul tratamentului și ulterior pentru monitorizeze. Procesul este unul complex și presupune mai multe etape.

Rămâi pe blogul nostru și află toate informațiile relevante și inovative din stomatologie. Zâmbește cu încredere toată viața!