Reabilitarea orală

articolreconstructiedentara

Reabilitarea orală

Lipsa dinților are consecințe serioase asupra sănătății noastre. De cele mai multe ori, ajunge să genereze probleme gastro-intestinale, pentru că masticația alimentelor nu se mai face corespunzător.

Dacă lipsesc dinții frontali, suntem în situația în care alegem să nu zâmbim și să ne ferim să vorbim cu alții, pentru că simțim că ne afectează estetic. Pe de altă parte, lipsa dinților în zonele laterale poate determina, după un timp, modificarea fizionomiei. Obrajii cad neavând susținere, poziția buzelor se modifică și fața capătă un aspect îmbătrânit.

Toate aceste probleme își găsesc însă rezolvarea în cabinetele și clinicile de stomatologie, cu ajutorul medicilor care propun un plan de reabilitare orală. Mai concret, vorbim despre un set de metode de tratament prin care se asigură restaurarea echilibrului buco-dentar precum și refacerea esteticii dentare, adică se urmărește restabilirea sănătății orale.

În ce constă reabilitarea orala

Reabilitarea orală constă în diagnosticarea patologiilor orale și a celor de la nivelul articulației temporo-mandibulare sau a musculaturii. Se urmărește corectarea modificărilor apărute în urma pierderii dinților sau a modificării pozițiilor acestora și a abrazărilor.

Tratamentul de reabilitare orală este personalizat, iar în acest sens se recomandă efectuarea de examene clinice și paraclinice, cum ar fi: modele de studiu, radiografii computer tomograf, imagistică prin rezonanță magnetică. Ulterior, se realizează asanarea tuturor proceselor infecțioase și inflamatorii, prin extracții dentare sau extirpări de nervi dentari. Acolo unde este cazul, se tratează canalele dentare, iar în zonele de breșe, unde nu există dinți, se pot insera implanturi dentare.

Intermediar, până la finalizarea tratamentului cu protezarea definitivă, (realizarea lucrărilor protetice: punți ,coroane, proteze) se recomandă realizarea unei protezări provizorii, care prefigurează forma lucrării protetice definitive.

Protezările provizorii ajută la determinarea poziției corecte a articulației temporo-mandibulare și a musculaturii orale. Ulterior, după stabilirea distanței dintre cele două arcade, se trece la realizarea lucrărilor protetice definitive.

De asemenea, tratamentele de estetică dentară (albirea dinților, fațetele ceramice, plombele de culoarea dintelui, remodelarea gingiilor) sunt parte a planului de reabilitare orală.

Ce vă recomandăm

Primul pas spre reabilitarea orală este să programați un consult stomatologic. La Meditrent Clinique evaluăm starea de sănătate a dinților și a gingiilor dumneavoastră, iar apoi vă propunem un plan de tratament.

Pentru o bună igienă buco-dentară, în urma consultației vă recomandăm un plan de profilaxie care să vă îndrume în îngrijirea cavității bucale. Practic, veți știi exact cum să aveți grijă de dinții și gingiile dumneavoastră. Costurile pentru menținerea sănătății dinților sunt semnificativ mai mici atunci când urmați un plan de profilaxie dentară și preveniți din timp complicații nedorite.

Cu planul de profilaxie dentară realizat de specialiștii Meditrent Clinique reduceți potențiale complicații dentare și aveți mereu aproape medicul dentist, gata să răspundă întrebărilor și să recomande soluții.