4 pași pentru implanturi dentare care rezistă

1-implants (1)

4 pași pentru implanturi dentare care rezistă

Cele mai multe persoane vin la stomatolog abia atunci când problemele dentare au cauzat deja pierderea dinților. Din fericire, una dintre cele mai importante descoperiri medicale din ultimii 50 de ani, are legătură cu restaurarea funcționalității danturii. Implanturile înlocuiesc cu brio protezele mobile, iar pacienții nu mai poartă grija aspectului nenatural, problemelor de masticare sau a probabilității ca dantura să alunece în cele mai nepotrivite momente.

Odată realizată procedura, pacientul își recapătă toate funcțiile orale, zâmbește cu încredere și se poate întoarce la stilul de viață de dinainte de pierderea dinților. O lucrare corectă, realizată cu materialele potrivite, redă șansa la o dantură pentru toată viața. Cu toate acestea, sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont:

Nu neglija îngrijirea post-operatorie

Implantul dentar este parte a unei intervenții chirugicale. Îngrijirea post-operatorie este esențială pentru vindecarea țesuturilor. Fii atent cu igiena dentară, astfel încât să eviți riscul unor infecții care să întârzie tot procesul. Dacă simți că nu poți să fii suficient de riguros cu periajul, vorbește cu doctorul tău și află care sunt procedurile de îngrijire profesională pe care poate să ți le ofere. Ține cont că până la vindecarea completă, alimentația ta trebuie să fie una adecvată. Desigur, te vei întoarce la tot ceea ce făceai cu dinții tăi naturali, însă trebuie să ai răbdare până la permanentizarea implanturilor, proces care poate dura câteva luni.

Menține-ți dinții sănătoși

Indiferent de buna calitate a implanturilor dentare și a intervențiilor operate de stomatolog, trebuie să ai grijă de sănătatea orală. Dacă gingiile tale se retrag, riști să îți pierzi implanturile. Periajul zilnic este obligatoriu și trebuie însoțit de măsuri complementare, precum ața dentară sau dușul bucal. Fă-ți un obicei din a vizita stomatologul de minim două ori pe an pentru curățarea și verificarea statusului implanturilor tale.

Ai grijă de sănătatea ta

Problemele stomatologice sunt strâns legate de cele de medicină generală. Dacă plănuiești să-ți faci implanturi dentare sau le-ai făcut deja, asigură-te că îți faci analizele recomandate de doctor, cum ar fi cele pentru osteoporoză sau diabet. Fii complet onest cu stomatologul tău în ceea ce privește problemele tale de sănătate. Chiar dacă nu ți se pare, acestea influențează foarte mult tratamentele dentare, uneori fiind necesare proceduri total diferite de cele clasice.

Redu până la eliminare produsele cu tutun

Indiferent de tipul de țigări folosite, acestea afectează dantura și mai apoi implanturile tale. Cauzând uscăciunea gurii, tutunul îți afectează dinții și gingiile, iar dacă vrei să investești în dinți pe care să-i ai toată viață, ar fi mai bine să renunți de pe-acum la fumat. Implanturile tale au nevoie de un mediu sănătos pentru o perioadă lungă, iar tutunul nu te ajută deloc la asta.

În următorul articol vom vorbi despre cât de importante sunt alimentația, obiceiurile dentare și igiena, în contextul unor tratamente cu implanturi.

 

Rămâi pe blogul nostru și află toate informațiile relevante și inovative din stomatologie. Zâmbește cu încredere toată viața!